Duo fractievoorzitter

Janny Volmer

Janny Volmer

Over Janny Volmer

jhvolmer@hotmail.com

Naast echtgenote, moeder van 3 dochters en oma van inmiddels 7 kleinkinderen ben ik vooral een heel gewone inwoner van Delfzijl. Geboren in Groningen in 1949 ( ik word dit jaar dus 68 ) maar nog jong van geest. Altijd in voor vernieuwende ideeën en altijd geïnteresseerd in mens en samenleving.

In 1967 begon ik mijn loopbaan als leerling verpleegkundige in het Diaconessenhuis in Emmen.

Een mooie maar ook best zware tijd omdat er door de meeste Diaconessen, die de leidinggevende functies destijds bekleedden, nog al Top Down en naar willekeur werd opgetreden. Ik kwam uit een ” rood nest ” en daar hielden ze helemaal niet van zodat ik het zwaar had en me altijd extra moest bewijzen. Veel van geleerd, vooral hoe ikzelf niet met mensen om zou willen gaan.

Ik heb het beroep van verpleegkundige tot 2014 uitgevoerd in verschillende gezondheidszorg instellingen en in verschillende functies. 47 jaar gewerkt dus, iets waar ik best trots op ben en vooral ook dankbaar dat zo’n lange carrière mij ten deel is gevallen.

In 2012 ben ik, op verzoek van Leo Sparreboom, de toenmalige fractievoorzitter, begonnen als fractie-ondersteuner bij de PVDA fractie in Delfzijl.
In 2014 stond ik op de lijst (4e plaats ) bij de gemeenteraadsverkiezingen. We hielden 2 zetels over dus viel ik buiten de boot en bleef fractie ondersteuner.
In februari 2016 besloot Leo om de politiek te verlaten en werd mij gevraagd zijn plaats als fractievoorzitter in te nemen.

Mijn drijfveer om in de politiek te gaan heeft vooral te maken met het feit dat politieke interesse mij met de paplepel is ingegoten. Ik kom uit een arbeidersgezin waar niet veel geld was. Toch moesten mensen die het nog slechter hadden en/ of niet goed voor zichzelf op konden komen altijd worden geholpen en stonden eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Ik heb de politiek dan ook altijd op de voet gevolgd en ben in mijn werkzame jaren actief kaderlid van de Abva/Kabo geweest en jarenlang voorzitter van verschillende ondernemingsraden. Door mijn druk bezette baan en moederrol ben ik pas laat echt actief geworden in de gemeentepolitiek.
Kwetsbaren in onze samenleving zoals kinderen, sommige ouderen,mensen met een handicap en zieken hebben mijn speciale aandacht. Ook dierenleed verdraag ik niet.

Voor mij was en is het wennen in de politiek. Ik ben een praktisch ingesteld mens en vaak wat ongeduldig als het om het boeken van resultaten gaat. Ik vind het allemaal zo lang duren.
Verder ben ik er persoonlijk van overtuigd dat het goed zou zijn als er meer tussen oppositie en coalitie zou worden samengewerkt. Als we elkaars gelijk kunnen accepteren en het taboe van ” jij hoort bij de coalitie ” jij hoort bij de oppositie” kunnen doorbreken zal de gemeentepolitiek kwalitatief verbeteren.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn kleinkinderen als oppasoma 2 dagen per week en werk ik als vrijwilliger bij Theater de Molenberg. Cultuur en muziek zijn voor mij de krenten in de pap.

Wilt u, als mede inwoner van onze mooie regio iets aan mij kwijt of heeft u een vraag, neem vooral contact met me op, dat stel ik ten zeerste op prijs.