Raadslid

Henk ten Brinke

Henk ten Brinke

Over Henk ten Brinke

h.tenbrinke@home.nl

Henk ten Brinke, 2e op de lijst PvdA Delfzijl

Ik ben 58 jaar en geboren in Kampen in een gezin van vijf kinderen. Ik ben getrouwd met Irma en heb twee kinderen: Bob en Sterre. Ik houd van honden, vogels kijken, zeilen en tuinieren.

Ik sta op de lijst van de PvdA omdat zij al jaren het beste bij mijn visie en ambitie passen. Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij binnen de mogelijkheden die hij of zij heeft.

Zelfredzaamheid betekent werken dan wel vrijwilligerswerk doen. Delfzijl doet het goed als het gaat om de aanpak van jongeren met een beperking en terug plaatsen naar school en of werk. Toch is het mijn ambitie om nog meer jongeren aan het werk te helpen. Met of zonder loonkosten subsidie. Mijn ervaring is dat bedrijven zeker open staan voor deze doelgroep. De regels die worden opgelegd aan werkgevers moeten echter fors verminderd worden. Dit betekent ook dat de gemeente wij betaalbare woonruimte voor hen beschikbaar moeten hebben.

Ik wil armoede onder jongeren en ouderen aanpakken. Hoe kan het zijn dat we her en der middelen overhouden, bijvoorbeeld op de WMO en er toch ouderen en jongeren in armoede leven?

Daarnaast vind ik dat wij het samen moeten doen met elkaar in Delfzijl en geen bevolkingsgroepen tegen elkaar op moeten zetten.

Heeft u vragen mail mij dan gerust!